У лютому планується візит Порошенка на Мюнхенську конференцію з безпеки

У лютому планується візит Порошенка на Мюнхенську конференцію з безпеки

Укрінформ
Запланований на лютий візит Президента Петра Порошенка на Мюнхенську конференцію з безпеки може надати поштовх у вирішенні проблемних питань у відносинах України з Російською Федерацією.

Про це на брифінгу в рамках проекту "Дипломатія без кордонів" заявив Генеральний консул України у Мюнхені Вадим Костюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На лютий запланований візит Президента України Петра Порошенка на Мюнхенську конференцію з питань безпеки, на яку, за попередніми даними, прибуде і президент США Дональд Трамп, і президент Франції Франсуа Олланд, і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, і президент Російської Федерації Путін", - сказав Костюк.

Він висловив сподівання, що цей візит глави держави до Мюнхена "надасть поштовху до вирішення проблем, які має Україна у відносинах з Російською Федерацією".

Мюнхенська конференція з безпеки - щорічна конференція, що проводиться в Мюнхені (Німеччина) з 1962 року. До 1993 року іменувалася Конференцією з військових питань і проводилася під егідою Християнсько-соціального союзу, з 1998 року фінансується урядом Німеччини.

Виступ президента Росії Володимира Путіна на 43-й мюнхенській конференції 2007 року, який дістав назву Мюнхенська промова, деякими політологами був названий початком нової холодної війни.

53-я Мюнхенська конференція з безпеки відбудеться з 17 по 19 лютого 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-