Інцидент з Пашинським: Раді пропонують розширити норму про необхідну оборону

Інцидент з Пашинським: Раді пропонують розширити норму про необхідну оборону

Ексклюзив
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який розширює перелік об'єктів, власник яких може уникнути кримінальної відповідальності під час оборони у випадку нападу на такі об'єкти.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив автор законопроекту Ігор Луценко (фракція політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»).

Зокрема, він роз'яснив, що законопроектом пропонується уточнити норму щодо володіння нерухомістю, стосовно якої можна застосовувати необхідну оборону.

«Володіння передбачає не тільки якесь приміщення. Може, наприклад, бути і транспортний засіб. За аналогію з будинком: якщо в нього вламуються, штурмують, то можна застосовувати зброю і завдавати шкоди нападнику і т.д...Тобто, більш розширено протактовано норму, яка вже існує, яка успішно застосовується і немає щодо неї нарікань. Ми тільки її розповсюджуємо на інші типи власності, не тільки нерухомість», - розповів депутат.

Ігор Луценко уточнив, що законопроект № 5609-1 «Про внесення змін до статті 36 Кримінального кодексу України щодо визначення необхідної оборони» зареєстровано у зв'язку з інцидентом за участю народного депутата ВР від «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Як повідомлялося, 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області на дорозі між Пашинським і місцевим жителем стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю і поранив свого опонента. За словами Пашинського, чоловік із пляшкою напав першим, а сам він зробив спочатку попереджувальний постріл.

Проте В'ячеслав Химікус, якого поранив Пашинський, заявив, що народний депутат не робив попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди.

Депутат у вівторок, 10 січня, відвідав прокуратуру для допиту у справі щодо передноворічної стрілянини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-