Христя Фріланд буде міністром Канади, а не української діаспори – посол

Христя Фріланд буде міністром Канади, а не української діаспори – посол

Укрінформ
Попри позитивне ставлення нового очільника МЗС Канади Христі Фріланд до України, вона залишатиметься канадським урядовцем і передовсім відстоюватиме інтереси Канади.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Христя – це людина, яка виросла з думкою про Україну. Вона безмежно любить Україну, ростить в українському дусі своїх дітей та є великою гордістю української громади Канади. Саме за це Христя опинилася у списку нев’їзних канадських політиків, запровадженому РФ. З іншого боку, треба пам'ятати, що на цій посаді Христя Фріланд є міністром Канади, а не української громади», - сказав Шевченко.

Він наголосив, що Фріланд може бути дуже жорсткою у відстоюванні інтересів Канади. «Під час переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю із ЄС, ми бачили, якою жорсткою Христя може бути, коли йдеться про інтереси її країни. І тому нам, українцям, із цим треба рахуватися», - зазначив посол.

На його переконання, незважаючи на походження Христі Фріланд, Україні не варто очікувати на будь-які «поблажки» від Канади.

«Главою МЗС стала людина, яка добре знає Україну і розуміє її сильні та слабкі сторони, однак, якщо хтось розраховує, що її українське походження буде давати нам поблажки – це ілюзія», - заявив Шевченко.

За його словами, Україні необхідно використати поінформованість Фріланд на свою користь.

«Нам потрібно максимально використати її знання про Україну для того, аби будувати із Канадою рівні партнерські стосунки», - підсумував дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд у вівторок була призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді – Стефан Діон вирішив припинити свою 21-річну політичну кар’єру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-