У Раді пропонують встановити перехідний період для закриття ФОПів

У Раді пропонують встановити перехідний період для закриття ФОПів

Укрінформ
Народні депутати від Радикальної партії Олег Ляшко та Віктор Галасюк пропонують запровадити перехідний період для припинення діяльності підприємців-фізичних осіб.

Відповідний законопроект №5633 «Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва» зареєстровано у Верховній Раді.

«Законопроектом пропонується запровадити тримісячний перехідний період для здійснення реєстраційних дій з припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця (що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність) без сплати єдиного соціального внеску за цей період. Якщо така особа за цей час не отримувала доходи, вона звільняється від сплати єдиного соціального внеску в розмірі 704 грн, як це було передбачено законодавством до 1 січня 2017 року», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Як відомо, з 1 січня 2017 року набув чинності закон №1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким встановлено, що фізичні особи-підприємці, які не одержуватимуть доходів у 2017 році, зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок, мінімальний розмір якого з 1 січня 2017 року становить 704 грн.

До 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які не отримували доходи у звітному місяці, мали право не сплачувати ЄСВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-