Нардеп закликає ігнорувати український ланч Пінчука в Давосі

Нардеп закликає ігнорувати український ланч Пінчука в Давосі

Укрінформ
Глава Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко закликає очільників держави, політиків не відвідувати український ланч, який організовує бізнесмен Віктор Пінчук в Давосі (Швейцарія).

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент має відмовитися від участі в українському сніданку Пінчука, який буде при Давосі, а не на самому Давосі. Також я б закликала всіх єврооптимістів не їхати так само і не бути фіранкою для того, щоб закривати і посилювати Пінчука своєю присутністю. Взагалі, відмовитися від участі в YES, (Ялтинська економічна стратегія)... через те, що такі гості, як Глазьєв і багато інших брали участь в таких заходах, які організовував проросійськи налаштований олігарх Пінчук, який досі живе за стандартами "руського міра", - сказала Гопко.

Таким чином вона відреагувала на статтю бізнесмена Віктора Пінчука для The Wall Street Journal, де він висловив свою позицію щодо Донбасу і Криму.

"Торгівля у статтях українськими територіями - це зрада національних інтересів. А це може бути кримінальний злочин", - заявила Гопко.

Раніше посол України в США Валерій Чалий розкритикував Пінчука за цю статтю. Він написав, що великий бізнес мав би зосередитися на підтримці України, а не «допомагати ворогам».

Глава Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в статті для The Wall Street Journal 4 січня заявив, що відмова від європейської та євроатлантичної інтеграції була б здаванням незалежності та суверенітету України, жодна з територій не може бути використана у "торгівлі" за мир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-