Гройсман про

Гройсман про "варягів": Підтримаю будь-кого, хто працюватиме на державу

Ексклюзив
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман готовий підтримувати керівників державних підприємств незалежно від їхнього громадянства - якщо це фахові люди, які мають відповідний досвід і готові працювати на Україну.

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу у відповідь на запитання, чи виправдало себе запрошення «варягів», зокрема на прикладі керівника Укрзалізниці Войцеха Балчуна.

«Я вважаю, що Балчун - реформатор. Він чесна людина, має досвід управління і йому дуже непросто працювати за умов, коли стара система опирається, намагається зберегти себе чи навіть дискредитувати його. Я тут теж відкритий. Балчун переміг на прозорому конкурсі, був відібраний незалежною комісією. Коли мене було призначено прем'єр-міністром, його вже було обрано, ми його тільки призначили нашим урядом як керівника Укрзалізниці. Я готовий підтримувати будь-якого керівника, незалежно від того, він з України чи не з України. Головне, аби це були фахові люди, які мають відповідний досвід і готові працювати на державу», - сказав глава уряду. 

За його словами, державні підприємства завжди були корупційними. «Але зараз ви можете подивитися, що багато державних підприємств ми вивели із збитковості у прибутковість. Кажуть: ось у тому підприємстві декілька десятків мільярдів доходів. А куди підуть ці доходи? Вони підуть у державний бюджет і будуть слугувати українським громадянам. Для виплати підвищених заробітних плат, для виплати пенсій, для будівництва доріг та багато інших справ», - зауважив Гройсман. 

Він пояснив, що раніше ці підприємства були збитковими, бо ці гроші були «по кишенях різного роду ділків і корупціонерів». 

«І ми це вибили сьогодні. І такий системний підхід виведення з кризи державних підприємств буде сприяти розвитку національної економіки, нарощуванню ресурсів в бюджеті. І одне з урядових завдань - справедливо побудувати перерозподіл цих ресурсів в ім'я людей», - наголосив Прем'єр.

Повний текст інтерв'ю з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом читайте завтра, 5 січня, на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-