Мін'юст ухвалив рішення про повернення з РФ політв'язня Вигівського

Мін'юст ухвалив рішення про повернення з РФ політв'язня Вигівського

Укрінформ
Міністерство юстиції ухвалило рішення про прийняття засудженого російським судом Валентина Вигівського в Україну для подальшого відбування покарання на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Наразі відповідні документи вже відправлено до Дарницького районного суду міста Києва з клопотанням про приведення вироку суду Російської Федерації, яким засуджено Валентина Вигівського, у відповідність до законодавства України. Після отримання копії ухвали суду Мін’юст направить до РФ інформацію про прийняте рішення разом із копією ухвали суду. За цим, при наявності згоди всіх сторін, має відбутися передача ув’язненого", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також зауважили, що такі дії стали можливі після того, як 4 квітня до міністерства надійшло звернення Петра Вигівського з проханням вирішити питання про передачу з Російської Федерації в Україну його сина Валентина Вигівського, якого російська судова система призначила винним у "шпигунстві".

Нагадаємо, 31 березня Верховний суд РФ визнав законним вирок громадянину України Валентину Вигівському, засудженому на 11 років колонії суворого режиму за "шпигунство".

Спочатку Вигівському, якого затримали в окупованому Криму, були пред'явлені звинувачення за економічними статтями, проте пізніше родичам повідомили, що звинувачення буде перекваліфікована на шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-