Москва прагне дискредитувати весь Мінський процес - Геращенко

Москва прагне дискредитувати весь Мінський процес - Геращенко

Укрінформ
Питання звільнення заручників залишається ключовим в гуманітарній підгрупі у Мінську. І очевидним є те, що Москва прагне дискредитувати не лише гуманітарну підгрупу, а й весь Мінський процес.

Про це в інтерв'ю 5 каналу наголосила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

"Через те, що санкції щодо РФ, які діють, які пролонговані ще на пів 2017 року, б'ють по економіці Росії, вони зупиняють продовження наступу, адже в РФ економічно зв'язані руки. Тому їхня - мрія зняти санкції, і також вони очікують нової адміністрації Трампа, адже вважають. що нова адміністрація американського президента закриватиме очі на порушення фундаментальних міжнародних прав у Європі", - зазначила політик.

"Також в Кремлі очікують виборів, які цього року відбудуться у Франції, Німеччині, Нідерландах. Вони малюють свої сценарії, що послабить Нормандський формат, а відтак, і Мінський формат буде загальмований. Тому відверто поставили на паузу Мінський формат і намагаються його дискредитувати і намалювати для світу один сценарій, що начебто «нас, руських», там немає, що начебто Київ має вести переговори напряму з ватажками бойовиків і про щось домовлятися. Але ж ми знаємо, що ці ватажки поставлені Кремлем. Тому Україна стоїть тут на чітких позиціях - говорити потрібно в присутності європейських партнерів, ОБСЄ з країною, яка розв'язала конфлікт на Донбасі і яка повинна вирішити, як звідти забратися. Тому в цій ситуації питання заручників Москвою використовується, як козир, яким вона і намагається шантажувати Україну і світ", - зауважила Геращенко.

«Для нас є очевидним, що рішення про звільнення заручників приймає Москва, а не якісь сторонні особи. Отже, тут важливо говорити саме з Москвою, шукати шлях, як вимагати від них звільнити наших бранців. На сьогодні важливо посилювати тиск всього світу на Москву , зокрема, і в питанні звільнення заручників",- додала вона.

Крім того, Ірина Геращенко наголосила, що в питаннях щодо заручників українська сторона готова до найбільших компромісів. "Хочу нагадати, що українська влада пішла на безпрецедентний крок задля звільнення заручників. І цей крок отримав дуже високу оцінку серед наших європейських партнерів", - сказала політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-