Інтерпол у січні визначиться з розшуком команди Януковича

Інтерпол у січні визначиться з розшуком команди Януковича

Укрінформ
Комісія по контролю за файлами Інтерполу під час засідання 23-26 січня 2017 року розгляне скарги всіх топ-чиновників часів Януковича на оголошення їх у міжнародний розшук з ініціативи України.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів начальник Робочого апарату Укрбюро Інтерполу Василь Неволя.

«Файли Януковича, Захарченка, Клюєвих, Арбузова, Клименка, Курченка - абсолютно всі, кого ви відносите до категорії топ-посадовців колишнього режиму. Вони всі вже навчилися звертатися до Комісії, і всі оскаржують свій розшук. І не тільки навчилися самі, а користуються послугами не тільки українських адвокатів, а й адвокатів Російської Федерації та інших країн, які добре розуміють процедуру і добре орієнтуються в системі прийняття рішень, а також підставах для прийняття рішень щодо оголошення в міжнародний розшук», - сказав він, відповідаючи на питання, які справи громадян України плануються до розгляду на найближчому засіданні Комісії по контролю за файлами Інтерполу.

За словами Неволі, таке засідання відбудеться в період 23-26 січня 2017 року. Крім цього, на цьому засіданні члени комісії також мають розглянути скаргу народного депутата України Олександра Онищенка, який звинувачується в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

«Наступне засідання Комісії відбудеться 23-26 січня 2017 року, і серед інших питань, як нам повідомили, буде розглядатися і справа Онищенко», - наголосив він.

Неволя пояснив, що кожен, хто звертається до Комісії по контролю за файлами Інтерполу, як правило, скаржиться на порушення вимог статті 3 Статуту організації. Зокрема, апелянти підкреслюють «політичні мотиви переслідування».

«Онищенко теж таким же шляхом пішов, тобто він апелює до того, що те, що йому інкримінується, не є кримінально караними діями, а справа має переважно домінуючий політичний характер», - зазначив керівник Укрбюро Інтерполу.

 Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-