Суд зняв арешт з $15 мільйонів у банку сина Януковича - ЗМІ

Суд зняв арешт з $15 мільйонів у банку сина Януковича - ЗМІ

Укрінформ
Печерський суд Києва зняв арешт із коштів трьох фізосіб у сумі 15 мільйонів доларів на рахунках у ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить сину екс-президента Олександру Януковичу.

Про це повідомляє у четвер "Українська правда" з посиланням на рішення суду за 19-26 грудня. 

"У 2015 році Печерський суд арештував ці кошти за фактом незаконного кредитування регіональних залізниць банком сина екс-президента Віктора Януковича – Олександра. Тоді під арешт потрапили рахунки самого сина екс-президента, чотирьох компаній, а також 32 фізосіб, серед яких були працівники самого банку. Всього арештовано 2,75 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає "УП", з 19 грудня суд почав знімати арешти з коштів фізичних осіб. Так, було знято арешт з коштів Валерії Єсаулкової, яка працювала офіс-менеджером у "Всеукраїнському банку розвитку". Адвокат Єсаулкової надав суду документи про те, що вона у листопаді 2013 року позичила 4,8 млн доларів у Яшара Ходжаєва. (Маловідомий житель Єнакієвого Яшар Ходжаєв у 2015 році купив офісне приміщення, де базувалася фірма "Танталіт", що володіла резиденцією "Межигір'я" Віктора Януковича, зазначає "УП").

19 грудня також було скасовано арешт коштів Олександра Костілова, який теж працював у "ВБР". Він стверджує, що 7,6 млн доларів, розміщені на рахунку, були позичені ним також у Ходжаєва.

26 грудня суд скасував арешт коштів Романа Ємеліна, який очолював департамент "Всеукраїнського банку розвитку". Ємелін стверджував, що позичив у Ходжаєва 3 млн доларів.

Суд вирішив, що кошти, розміщені на банківських рахунках цих трьох осіб, не мають ознак злочинного походження і арешт зняв.

Перші дві ухвали приймав суддя Роман Новак, 26 грудня ухвалу виніс суддя Віталій Писанець.

У всіх трьох справах вкладників банку представляв один і той самий адвокат – Салазський, зазначає "УП".

Кримінальне провадження розслідує Головне слідче управління Нацполіції.

В ухвалах суду зазначено, що вони оскарженню не підлягають.

Після втечі Януковича "Всеукраїнський банк розвитку" перебуває у стані ліквідації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-