Республіканці закликали Трампа та Конгрес посилити санкції проти Росії

Республіканці закликали Трампа та Конгрес посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Впливові сенатори-республіканці Маккейн і Грем закликали обраного президента США Дональда Трампа та оновлений Конгрес ввести нові, більш жорсткі санкції проти Росії за втручання в президентські вибори 2016 року.

Про це вони заявили під час включення з Риги в ефірі телеканалу Fox News у середу.

"Потрібно реалізувати багато речей. Номер один – це посилення санкцій проти Росії через це неподобство", - заявив голова Комітету з питань Збройних сил США Джон Маккейн.

Він також підкреслив, що в умовах російської агресії потрібно забезпечити постійну присутність США в країнах Балтії, де існує велике занепокоєння.

"Я би також надав оборонну зброю Україні, щоб вона могла захистити себе від подальших атак з боку Росії, й бути впевненим, що Володимир Путін усвідомить, що подібні дії в майбутньому матимуть кроки у відповідь", - заявив Маккейн.

Колишній кандидат у президенти США Ліндсі Грем також підкреслив необхідність більшого тиску на російське керівництво.

"Потрібно, щоб новий Конгрес і новий президент займуться Росією – приймуть нові санкції, набагато більші, ніж існують зараз",- заявив Грем.

При цьому він звернув увагу на необхідність введення обмежень проти енергетичного сектору Росії, у тому числі у вигляді персональних санкцій проти близького оточення Путіна. Він підкреслив, що для того, щоб змінити поведінку Путіна, потрібен болісний вплив на нього.

Заклик впливових законодавців щодо посилення санкцій проти Росії пролунав одночасно з повідомленнями американських ЗМІ про подібний намір адміністрації Обами.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у четвер планує оголосити ряд кроків у відповідь на хакерське втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-