Глава СБУ пов'язав авіакатастрофу Ту-154 і загибель посла у Туреччині

Глава СБУ пов'язав авіакатастрофу Ту-154 і загибель посла у Туреччині

Відео
Укрінформ
Дві трагічні події - загибель російського посла в Туреччині і авіакатастрофа російського літака ТУ-154 матимуть наслідки для світової спільноти.

Таку позицію висловив глава СБУ Василь Грицак в ефірі ток-шоу "Hard Talk" телеканалу "112 Україна".

"Чи був це терористичний акт, чи якась несправність літака, я думаю, говорити ще зарано. У будь-якому разі, мені не подобається тільки той факт, що, дійсно, нещодавно загинув посол Росії у Туреччині при відомих усім обставинах, і сьогодні літак. Це може мати певні наслідки для світової спільноти", - сказав Грицак.

Він також висловив думку, що одночасна загибель такої кількості людей - це трагедія для держави.

"У мене дуже мало даних, щоб робити якісь неупереджені висновки, тим більше ми не розслідуємо цю справу і доступу до тих матеріалів у нас немає", - відзначив глава СБУ.

Він додав, що планується аналіз як загальнодоступних, так і закритих даних.

Як повідомлялося, російський літак Ту-154 зник з радарів у неділю о 05:40 мск незабаром після вильоту із Сочі. На його борту знаходилися військовослужбовці, представники ЗМІ, у тому числі знімальні групи Першого каналу, телеканалу "Звезда" та НТВ, а також хор і музиканти ансамблю імені Александрова, які летіли привітати з Новим роком авіагрупу ВКС Росії на авіабазі Хмеймім у Сирії. Згідно з уточненими даними, на борту Ту-154, що зазнав катастрофи, перебували 92 особи.

19 грудня у Центрі сучасного мистецтва в Анкарі був убитий посол Росії у Туреччині Андрій Карлов. У російського дипломата стріляв 22-річний Мевлют Мерт Алтинташ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-