Грицак: Оприлюднені СБУ плани Кремля - лише верхівка айсберга

Грицак: Оприлюднені СБУ плани Кремля - лише верхівка айсберга

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що глобальні плани Кремля - дестабілізація ситуації не тільки в Україні, а також у Білорусі, Молдові, Польщі, Словаччині, та, у так званій, "старій Європі".

Про це він повідомив у інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Ми вирішили спрацювати на випередження та публічно озвучити наміри ворога про спробу дестабілізувати ситуацію через штучні акції протесту в столиці під усіма можливими гаслами. Оприлюднені плани - лише верхівка айсберга. Глобальні плани Кремля набагато ширші - дестабілізація ситуації не тільки у нашій країні, але у Білорусі, Молдові, Польщі, Словаччині, та, у так званій, "старій Європі", - сказав Грицак. 

За його словами, головне усвідомлювати, що Кремль не змінив кінцевої мети своєї стратегії щодо нашої країни - знищення української державності. "Сьогодні я можу стверджувати, що перший етап маріонетки російських спецслужб успішно провалили, звісно, за нашою допомогою та інших правоохоронних органів", - підкреслив глава СБУ.

Він заявив, що підривна робота проти нашої країни має кілька напрямків і Служба знає про них і контролює ситуацію. 

За словами глави СБУ, прослідковується чітка стратегія дій російських спецслужб, яка реалізується, зокрема,  на двох рівнях - перший стосується регіонів України. "За задумом російських кураторів, під гаслами децентралізації одночасно на сесіях багатьох обласних рад повинні були пролунати вимоги щодо впровадження "договірних відносин" між Кабінетом Міністрів України та місцевими радами. У разі успіху цієї стратегії, регіони перетворяться на такі собі "удільні князівства", - наголосив Грицак.

Керівник СБУ також повідомив, що другий рівень цієї стратегії - створення окремих псевдотериторіальних громад на рівні окремих сіл та міст, які намагаються незаконно перебрати на себе функції держави. 

"Уся ця діяльність документується нами в рамках десятків кримінальних проваджень, і ми чітко бачимо "російські вуха" за організаторами цих "самоврядницьких ініціатив". Ми активно і результативно задіюємо всі правові форми протидії планам РФ", - розповів Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-