Президент нагородив 72 АТОшників

Президент нагородив 72 АТОшників

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив 72 військовослужбовців, серед них 4 посмертно, які брали участь у бойових діях на  Донбасі. 

Про це повідомляє прес-служба Глави держави 

"Президент  Петро Порошенко нагородив 72 військовослужбовців, які брали участь та отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Четверо захисників відзначені нагородами посмертно", - йдеться у повідомленні.

Так, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені 8 військових, з яких четверо загинули під час ворожих артилерійських обстрілів.

Серед нагороджених солдат Олександр Яцун, який з листопада 2014 року по квітень 2015 року виконував завдання в зоні проведення АТО. Він обороняв Міжнародний аеропорт «Донецьк», ніс службу в Опитному та Водяному. 19 квітня 2015 року під час обстрілів бойовиками українських позицій отримав кульове поранення не сумісне з життям.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня також нагороджений поранений матрос Олександр Фрайтаг, який з серпня 2014 року ніс службу на передових позиціях в зоні проведення АТО. Зокрема, матрос виконував бойові завдання у Широкиному. У жовтні 2016 року своєчасно виявив диверсійно-розвідувальну групу ворога та вступив у бій з противником, в результаті чого отримав тяжкі поранення.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» відзначено 64 військових, які отримали поранення у зоні проведення АТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-