Посол США: Україна не повинна сприймати підтримку США та ЄС як належне

Посол США: Україна не повинна сприймати підтримку США та ЄС як належне

Укрінформ
Підтримка України Сполученими Штатами Америки і країнами Євросоюзу є доволі потужною, але ця єдність не повинна сприйматися як належне, вона має підкріплюватися успіхами нашої країни у її внутрішній політиці.

Про це під час презентації дослідження "Аудит зовнішньої політики" заявила Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "У світі сьогодні відбуваються серйозні зміни. Але хочу підкреслити,  що в Сполучених Штатах існує консенсус обох партій стосовно політики щодо України, серед американців, які стежать за цими питаннями, існує дуже потужна підтримка України. Надзвичайно потужною є підтримка України і в Європі, але я хотіла б сказати, що ця єдність не має сприйматися як належне - будь-яка нова адміністрація постійно оцінює, що відбувається у світі і де необхідно докладати зусиль. Вони мають бути впевнені, що їхня участь у тих чи інших подіях принесе успіх", - сказала Йованович.

Вона додала, що, на її думку, Україна має історію позитивних змін, але нашій країні слід серйозно замислитися над тим, як продовжувати підтримувати цей позитивний імідж і позитивну історію.

"Я хотіла б підкреслити: Україна має гарну історію, яку вона може розповісти світові, але вона має спиратися на реальні позитивні факти, покращення стратегічної комунікації та чіткий позитивний наратив. Україна має розповідати не тільки про протистояння з Росією, хоча це теж важливо, а що відбувається в країні і чому це добре", - наголосила посол США.

За словами Йованович, для збереження позитивного іміджу в світі Україні слід продовжувати бути конструктивним проактивним партнером у Мінському процесі, який принесе мир у цю частину світу. "Це абсолютно критично", - наголосила вона.

Окрім того, на її переконання, Україні необхідно не тільки продовжувати, а й інтенсифікувати реформи, зокрема антикорупційну, і це теж "абсолютно критично", оскільки позитивно позначиться на внутрішній політиці та економіці, а також допоможе привернути увагу зовнішніх інвесторів.

Йованович зазначила, що свою позитивну історію Україна має поширювати всіма можливими каналами. Вона уточнила, що йдеться не тільки про традиційні медіа, оскільки ті ресурси, до яких звертаються люди, постійно змінюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-