США розширили санкції проти Росії через агресію в Україні

США розширили санкції проти Росії через агресію в Україні

Перелік
Укрінформ
Міністерство фінансів США розширило список санкцій проти Російської Федерації через її дії в Україні.

Про це офіційно повідомило у вівторок Міністерство фінансів США, передає Укрінформ.

"Для збереження ефективності існуючих санкцій, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), відповідно до двох Виконавчих розпоряджень, пов'язаних з Україною і Росією, сьогодні внесло (до списку санкцій – ред.) семеро людей, вісім підприємств, а також два судна", - йдеться в офіційному повідомленні.

Зазначається, що під обмеження потрапили 26 дочірніх компаній російського "Агробанку" і підприємства "Новатек".

"Сьогоднішня акція є відповіддю на незаконну окупацію Росією Криму та триваючої агресії в Україні", - заявив з цього приводу виконуючий обов'язки директора OFAC Джон Смітт. Це є "частиною постійних зусиль міністерства щодо протидії спробам обійти ці санкції".

США залишатимуться непохитними у своїй прихильності зберігати дію санкцій, "поки Росія повністю не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами", наголосили у відомстві. Ця позиція підкреслює несприйняття урядом США російської окупації Криму, а також тверду відмову визнати спробу анексії півострова.

Нові обмеження, введені американським мінфіном, слідують за розширенням санкцій Європейського Союзу в понеділок. У Вашингтоні наголосили, що це "зміцнює незмінну єдність (США і ЄС – ред.) у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України".

Відповідно до розпоряджень адміністрації США, список санкцій поповнили:

- АТ "Інститут Стройпроект", який працює над проектуванням мосту через Керченську протоку;

- ВАТ "Карст", компанія-субпідрядник у будівництві мосту через Керченську протоку;

- "Кримська залізниця";

- "Кримські порти";

Крім того, до "чорного списку" мінфіну США потрапили чотири російських компанії, які надавали матеріальну, фінансову або технологічну підтримку у незаконних діях РФ, а також два судна "Маршал Жуков" і "Сталінград".

При цьому вказуються прізвища російських посадовців: Кирил Ковальчук, Дмитро Лебедєв, Дмитро Мансуров, Михайло Клішин, Олег Мінаєв і Михайло Дєдов. Обмеження накладені через надання фінансової, матеріальної або технічної підтримки банку "Росія", компанії ABR Management та Собінбанку. Кожен з цих осіб займає адміністративні посади в одній із зазначених установ та їх філіях.

До цього списку також включений Євгеній Пригожин, який "має великі ділові зв'язки з Міністерством оборони РФ", а також бере участь у контракті на будівництво військової бази поблизу кордону Росії з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-