ЄС виділить 366 млн євро на програми прикордонної співпраці з Україною

ЄС виділить 366 млн євро на програми прикордонної співпраці з Україною

Укрінформ
Україна і Євросоюз підписали угоду про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва.

Підписання документа відбулося у рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Угодою між урядом України та Єврокомісією передбачено реалізацію за рахунок грантової допомоги Європейського Союзу спільних проектів із прикордонного співробітництва «Україна – Польща – Білорусь 2014-2020 роки», «Україна – Румунія 2014-2020 роки», «Басейн Чорного моря 2014-2020 роки» та «Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія 2014-2020 роки». 

Особливістю цього інструменту є те, що проекти розробляються на рівні місцевих органів влади України та суміжних держав ЄС, а відтак найкраще відповідають потребам та пріоритетам місцевих громад.

З української сторони угоду підписав перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У рамках програм фінансуватимуться проекти за напрямками покращення інфраструктури прикордонних регіонів, зокрема щодо захисту довкілля та ефективного використання природних ресурсів; підтримки прикордонного управління і безпеки кордону, менеджменту в сфері міграції; підтримки підприємництва, розвитку малих і середніх підприємств, місцевої культури; спільних викликів в галузі безпеки та охорони правопорядку.

Загальний бюджет програм становить 402 млн євро, з яких внесок ЄС - 366 млн євро, співфінансування країни-партнера – 10% від внеску ЄС.

Виконання програм прикордонного співробітництва сприятиме ефективній та взаємовигідній співпраці прикордонних регіонів України та сусідніх країн шляхом реалізації спільних проектів; обміну досвідом та кращими практиками між країнами-партнерами в різних сферах для сприяння вирішенню спільних проблем розвитку; залученню додаткових ресурсів для збалансованого розвитку та підвищення конкурентоспроможності прикордонних регіонів України; реалізації ініціатив місцевих громад в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-