На Житомирщині видають бюлетені без паспортів - Опора

На Житомирщині видають бюлетені без паспортів - Опора

Укрінформ
На ДВК №180886 у селі Коляка Попільнянського району на Житомирщині, комісія прийняла усне рішення про видачу бюлетенів без паспортів.

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі "Опора".

"Факт видачі бюлетеня без паспорта зафіксував спостерігач ОПОРИ. Крім того, видачу бюлетенів без паспортів помітили також на ДВК №181144 у селі Вишпіль Черняхівського району. В обох випадках на місце події викликали поліцію", - йдеться у повідомленні.

Громадянська мережа "Опора" наголошує: ч.2 ст.3 Закону України "Про місцеві вибори" чітко визначає, що документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), а ч.7 ст.77 цього Закону передбачає пред’явлення документа виборцем при проведенні голосування.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня відбувається голосування на перших місцевих виборах  у 144 об’єднаних територіальних громадах. Найбільша кількість громад – 16 – обирають своїх представників у органи місцевого самоврядування на Житомирщині. Зранку 18 грудня в області розпочали роботу 315 виборчих дільниць, які працюватимуть під час перших виборів в ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-