Спостерігачі назвали дільниці, де вибори почалися із запізненням

Спостерігачі назвали дільниці, де вибори почалися із запізненням

Укрінформ
Деякі дільниці відкрилися для голосування на місцевих виборах із запізненням.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора", представники якої спостерігають за перебігом виборів.

"На ранковому засіданні ДВК №530580 с. Полив’яне Великосорочинського району Полтавської області виявили нестачу контрольних талонів для скриньок для голосування за місцем перебування. Як інформують спостерігачі "Опори", комісія повідомила про це у ТВК і попросила довезти їм контрольні талони. Наразі проблему вирішили і доставили контрольні талони на ДВК. Проте через цю ситуацію сталася затримка і голосування на дільниці розпочалося не о 8:00, а о 8:15", - зазначається, зокрема, в одному з повідомлень.

Крім того, за даними спостерігачів, на Житомирщині одна з дільниць не відкрилася вчасно, люди чекали під дверима, щоб проголосувати.

"На ДВК №180806, що у с. Бучмани Олевського району, станом на 8 годину ранку дільниця не відкрилася. Люди чекають за дверима, щоб проголосувати. А у Законі зазначено, що голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви (ч. 1 ст. 77). Крім того, згідно з ч. 4 ст. 77 Закону України "Про місцеві вибори" дільнична виборча комісія не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить засідання, під час якого відкривається сейф (металева шафа, кімната) з виборчими бюлетенями", - наголошують в "Опорі".

Крім того, спостерігачі зафіксували, що в Житомирській області в приміщенні ДВК не було сейфу для бюлетенів. Перед голосуванням члени комісії переносили бюлетені із сільської ради, де вони зберігалися у сейфі, до клубу, де розміщується дільниця.

На Херсонщині була спроба проголосувати без паспорта. Виборця відправили додому за документом.

"На ДВК №650249, що в с. Гладківка Голопристанського району Херсонської області, зафіксована спроба голосування без паспорта. Виборець прийшов на дільницю без документа, який посвідчує особу, та намагався отримати бюлетень і проголосувати", - йдеться в повідомленні.

На Закарпатті на виборчих дільницях встановлювали відеокамери прямо під час засідання ДВК, у день виборів.

"На виборчій дільниці №210464 камери відеоспостереження у приміщенні почали встановлювати лише сьогодні – прямо під час ранкового підготовчого засідання. Встановлювали обладнання безпосередньо члени Полянської СВК та Свалявської РВК. На момент 08:00 – коли двері дільниці відчинилися для виборців, – члени комісії доробляли ще одну відеокамеру. Всі інші дільниці у селах новоствореної об’єднаної Полянської громади Свалявського району Закарпаття, за інформацією спостерігачів "Опори", відкрилися і запрацювали вчасно. Перша година голосування викликала ажіотаж, на деяких ДВК помітні великі черги", - зазначають спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-