Обама пообіцяв відповідь Росії за її хакерські атаки та втручання у вибори

Обама пообіцяв відповідь Росії за її хакерські атаки та втручання у вибори

Укрінформ
Президент США Барак Обама заявив про відповідь Росії за хакерські атаки, які можливо вплинули на результат президентських виборів в США.

Про це він сказав в ефірі Громадського радіо (NPR), передає агентство AFP.

"Безсумнівно, проти будь-яких спроб іноземних урядів вплинути на недоторканність наших виборів ми маємо вчиняти дії", - сказав Обама, зазначивши, що місце і час для цього буде тоді, коли "ми самі виберемо".

Обама зазначив, що деякі дії можуть бути публічними, але можливі і такі, які не будуть відомі широкій громадськості.

Президент США не став відповідати на запитання журналіста про те, чи було метою злому серверів Демократичної партії дискредитація Хілларі Клінтон і допомога Дональду Трампу. Він заявив, що відповідь на такі питання мають дати розвідувальні агенції, які Обама закликав подати повний звіт про злом перед інавгурацією нового президента призначеною на 20 січня.

"Коли я отримаю фінальний звіт, він буде доступний. Я думаю ми зможемо отримати системну і повну відповідь щодо їхньої мотивації", - сказав Обама.

Повідомляється, що повне інтерв'ю президента США вийде в ефір на NPR сьогодні вранці. Це станеться за годину до початку прес-конференції Обами, яку він дасть перед тим як відбути на Гаваї.

Нагадаємо: раніше в Білому домі підтвердили звинувачення на адресу президента РФ Володимира Путіна в тому, що з його схвалення російська розвідка проводила хакерські атаки під час виборів президента США.

Там вважають, що метою атак була дискредитація процесу і підтримка Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-