Європарламент ухвалив

Європарламент ухвалив "запобіжник", від якого залежить безвіз для України

Резолюція
Укрінформ
Європарламент ухвалив законодавчу резолюцію щодо нового так званого механізму призупинення візових режимів для усіх третіх країн, від чого залежить безвізовий режим для України.

Голосування відбулося у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Головною метою нового механізму, чинна редакція якого діє в ЄС із 2013 року, є посилення його ефективності, гнучкості та зменшення часу на ухвалення рішення. Йдеться про спрощення процедури для країн-членів та Єврокомісії щодо його застосування за власної ініціативи. При цьому Єврокомісія зобов’язується надавати до Європарламенту та Раді ЄС щорічні доповіді про виконання визначених критеріїв для безвізових режимів третіми країнами.

Можливими передумовами для призупинення дії безвізових режимів визначені невиконання зобов’язань третіх країн щодо угод про реадмісію, а також значне зростання безпекових ризиків для внутрішньої безпеки країн-членів у випадку ескалації нелегальної міграції та внесення необгрунтованих заявок про надання притулку.

Призупинення безвізового режиму відбуватиметься через повідомлення країною-членом Єврокомісії про таку необхідність. При цьому період призупинення визначено у 9 місяців. У випадку продовження невиконання третьою країною зобов’язань з візової лібералізації період призупинення може бути продовжений до 18 місяців.

Цього тижня керівні інституції Євросоюзу домовляться про проект законодавчого рішення щодо скасування візових вимог для громадян Грузії.

Щодо України таке тристороннє рішення керівних інституцій ЄС буде ухвалене на засіданні у січні 2017 року та проголосовано, як очікується, Європарламентом того ж місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-