Дуда поспілкувався у режимі відеоконференції з командирами ЛитПолУкрБригу

Дуда поспілкувався у режимі відеоконференції з командирами ЛитПолУкрБригу

Фото
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда провів відеоконференцію з командуванням спільної литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрБриг), яка до 16 грудня на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі проводить навчання Common Challenge-2016. 

Навчання є перевіркою щодо підготовки і планування дій бригади в рамках можливого за діяння до операцій під егідою ООН, що є основним завданням бригади, інформує  Бюро нацбезпеки Польщі (BBN).

“Під час відеоконференції президента поінформовано про перебіг навчань. Він цікавився особливостями співпраці офіцерів. Під час розмови обговорювалися різні технічні питання функціонування бригади – зв'язок, комунікація між офіцерами, співпраця”,- повідомив глава BBN Польщі Павел Солох.

Він додав, що бригада тісно співпрацює з Центром підготовки об’єднаних сил НАТО в місті Бидгощ і багато національним корпусом Північ-Схід у Щеціні. Вона також брала участь у червні в навчаннях НАТО Anakonda-2016. Утім, навчання Common Challenge-2016, за словами Солоха, є найважливішими для розвитку бригади.

Він наголосив на значному не тільки військовому, але й політичному значенні бригади.

“Залучення України до цієї бригади допомагає також наближенню країни до європейських структур. Ми розраховуємо, що коли відбуватиметься наступне бойове чергування ЄС, в якому братиме участь Польща в рамках Вишеградської групи в 2019 році, можливо елементи, насамперед, цієї бригади й участь українців в цьому чергуванні буде гарантовано, якщо Україна зберігатиме зацікавлення такого роду співпрацею”,- зазначив глава BBN РП.

Він зауважив, що тристороння співпраця є в інтересах європейських і євроатлантичних прагнень України.

“Завдяки співпраці в рамках бригади є можливість запровадження стандартів НАТО в ЗС України, щоб офіцери і солдати, які служитимуть в цій бригаді, перенесуть ці стандарти в Збройні сили України”,- наголосив Солох.

У навчаннях беруть участь понад 600 військовослужбовців з України, Польщі, Литви та США.

Фото: bbn.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-