Савченко підтвердила зустріч з ватажками

Савченко підтвердила зустріч з ватажками "Л/ДНР" у Мінську

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко підтверджує зустріч з ватажками  «ЛНР» і «ДНР» у Мінську заради, за її словами, «посилення мінського формату».

Про це вона заявила журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо зустрічі в Мінську. Так, відбулася зустріч у мінському форматі тристоронньому у присутності російської сторони і в присутності Захарченка і Плотницького від «ДНР» і «ЛНР». Зустріч була спрямована на те, щоб посилити мінський формат і зробити його більш дієвим найшвидшим часом», - сказала вона.

При цьому Савченко підкреслила, що вона співпрацює з СБУ, МЗС «в рамках закону» як народний депутат України.

Коментуючи заяву «Батьківщини» стосовно неї щодо неприпустимості переговорів з терористами, Савченко заявила, що готова проводити переговори будь з ким, «хоч з чортом», для звільнення українських заручників.

«Я не ставила до відома фракцію «Батьківщина» тому, що кожного народного депутата, незалежно від партії чи від будь-чого, обирає народ... Так, я сиділа за столом переговорів з людьми, з якими ми стріляли один в одного, і я в них чорта не побачила, бо якби я хотіла бачити в них чорта, ми ні про що не могли б домовитися. Я говорила з людьми, і перш за все, я так і дивилися, щоб говорити з людьми, а потім вже вішати лейби: терористи, вбивці, сепаратисти і таке інше», - сказала вона.

Савченко також повідомила, що їздила до Мінська не з дипломатичним паспортом. 

Вона ще раз підтвердила, що переговори були результативними.

Також Савченко відповіла на запитання Укрінформу щодо планів стосовно окремого партійного проекту. За її словами, поки що не час про це говорити. 

Раніше деякі ЗМІ повідомили про зустріч у Мінську народного депутата Надії Савченко з ватажками «ЛНР» і «ДНР». Водночас лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її політсила не несе відповідальності за дії Савченко, оскільки вона нещодавно заявила про свою участь у новому політичному проекті й не координує свої дії з партією. Зі свого боку, прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер повідомила, що Савченко і ватажки бойовиків не брали участь у роботі Тристоронньої групи у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-