Грібаускайте вірить у безвіз для України з наступного року

Грібаускайте вірить у безвіз для України з наступного року

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте розраховує на те, що  українці в 2017 році зможуть їздити до Європи без віз.

Про це вона сказала на спільній із Президентом України Петром Порошенком зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цьому тижні відбудеться засідання Європейської ради. Я поїду туди, і ми будемо намагатися допомагати вашій країні в пошуку рішень для безвізового режиму. Принаймні, я сподіваюся на те, що він буде імплементований наступного року і українці зможуть вільно їздити у Європу", - сказала Грібаускайте.

Так само вона пообіцяла підтримувати питання щодо імплементації та ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. "Зараз виникли деякі технічні проблеми, але я думаю, що скоро все буде подолано, бо це є дуже важливим інструментом для Європи в Україні у створенні кращих економічних відносин та торгівлі", - сказала Президент.

Нині, додала вона, 40% зовнішньої торгівлі України орієнтовано на ЄС, і якщо це буде розвиватися, наша держава будете менш залежною від іншої частини свого кордону.

Грібаускайте наголосила, що Литва підтримує Україну у намірах і надалі проводити реформи. "Ми підтримуємо Україну на всіх рівня, на міжнародному рівні, на рівні Європи та на двосторонньому рівні", - запевнила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-