Росія шантажує заручниками, щоб змусити визнати

Росія шантажує заручниками, щоб змусити визнати "рєспубліки" - Геращенко

Укрінформ
Москва використовує питання українців-заручників, яких утримують у Росії і на окупованих нею територіях, як шантаж із метою визнання Києвом «рєспублік» в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи - перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи сьогоднішні заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

«Тактика Москви зрозуміла і очевидна - нас підштовхують і примушують визнати "рєспубліки", при цьому грають на дуже делікатних речах, на заручниках, на їх родинах, які зараз активно і цинічно втягують в ці процеси... Отже, ми маємо зрадити Україну, визнати бойовиків і неіснуючі рєспубліки, до цього наполегливо підштовхує Москва, шантажуючи безцінним - життям наших громадян, що знаходяться в заручниках», – написала вона у Facebook

При цьому, за її словами, Лавров визнав, що Україна «дуже наполегливо і всюди, де тільки може», вимагає звільнити своїх громадян у РФ і на окупованих територіях. «А потім заявив, що для звільнення заручників... потрібно, щоб Київ вів прямі переговори з бойовиками», - зазначила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, 9 грудня керівник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Київ має сісти за «стіл переговорів» і узгодити деталі обміну полоненими з представниками бойовиків на Донбасі. За його словами, те, що Київ не йде на такий діалог, «ускладнює виконання Мінських домовленостей», однією з умов яких є звільнення заручників.

За офіційними даними СБУ, в заручниках у бойовиків на Донбасі перебувають 109 громадян України. Точне місце перебування відоме лише 57 заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-