Суд залишив помічника Онищенка під вартою і вдвічі зменшив розмір застави

Суд залишив помічника Онищенка під вартою і вдвічі зменшив розмір застави

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва продовжив до 15 грудня термін утримання під вартою адвоката Олександра Сергієнка, який є помічником на громадських засадах народного депутата Олександра Онищенка і одним із фігурантів так званої газової справи.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила: ... продовжити підозрюваному Сергієнку О.П. строк тримання під вартою до 15 грудня 2016 року з визначенням застави у розмірі 5 000 000 грн у національній грошовій одиниці", - зазначається у повідомленні.

Як уточнили в суді, захисники Сергієнка подали апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 24 листопада 2016 року щодо продовження строку дії запобіжного заходу для Сергієнка у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2016 року включно із призначенням застави у розмірі 10 мільйонів гривень.

Таким чином, на вчорашньому засіданні Апеляційний суд удвічі зменшив розмір застави для Сергієнка.

Як повідомлялося, 15 червня 2016 року НАБУ та САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування".

За версією слідства, організатором корупційної схеми є нардеп Олександр Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

П'ятеро фігурантів газової "справи Онищенка" визнали себе винними і погодилися співпрацювати зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-