Розбіжності між цивілізованою частиною ОБСЄ і Росією фундаментальні - Клімкін

Розбіжності між цивілізованою частиною ОБСЄ і Росією фундаментальні - Клімкін

Укрінформ
У Гамбургу почалося 23-е засідання Ради глав МЗС країн Організації з безпеки і співробітництва, українська тематика на якому буде однією з центральних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Є фундаментальна незгода між, чесно кажучи, цивілізованою частиною ОБСЄ і Росією", - заявив перед початком зустрічі глава української делегації міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він уточнив, що незгода стосується не лише того, "що відбувається на Донбасі, відносно тимчасовій окупації Криму", але полягає в тому, що "Росія блокує весь процес".  

Клімкін за програмою виступає на засіданні четвертим - після представника Росії і перед США.

Також заплановано його двосторонні зустрічі з генеральним секретарем ОБСЄ Ламбертом Заньєром, з колегами з ФРН, Польщі, Іспанії, Канади, Австрії, країн ГУАМ, Японії і ряд інших.

Як заявили напередодні зустрічі в МЗС ФРН, вони не сподіваються на те, що під час неї буде вирішено питання щодо збройної поліцейської місії на Донбасі.

Сам хазяїн зустрічі, що завершує своє головування в ОБСЄ, закликав не плекати надій на те, що під час конференції вдасться знайти вирішення по всіх кризах.

Не виключається, що нинішнє засідання завершиться без прийняття учасниками підсумкової декларації, текст якої неможливо узгодити, в тому числі і через позицію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-