Ган закликає інституції ЄС якнайшвидше затвердити безвізовий

Ган закликає інституції ЄС якнайшвидше затвердити безвізовий "запобіжник"

Укрінформ
Комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган звернувся до Ради ЄС та Європарламенту із закликом якомога швидше затвердити механізм призупинення безвізових режимів із третіми країнами.

Про це єврокомісар написав у Твіттері.

"Грузія, Україна, візова лібералізація: вітаю домовленість про механізм призупинення. Наполегливо закликаю Раду ЄС та Європейський парламент ухвалити рішення якомога скоріше", – заявив Ган.

Як повідомляв Укрінформ, у середу за результатами чергового раунду переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією ухвалений проект законодавчої резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить рішення про скасування візових вимог для громадян України.

За процедурою, тепер проект рішення знову має схвалити комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, засідання якого відбудеться у четвер, 8 грудня.

Після цього резолюція буде винесена на пленарне голосування законодавчого органу ЄС.

Нагадаємо, Рада ЄС уже схвалила мандат на проведення переговорів з Європарламентом про скасування візового режиму з Україною, але політичною умовою є те, що це рішення набуде чинності лише одночасно із домовленостями про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що ЄС має велику політичну відповідальність перед Україною і Грузією щодо виконання своїх зобов’язань зі скасування візових вимог для громадян цих країн, які виконали усі критерії та умови для цього.

Фото: dt.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-