Порошенко привітав досягнення компромісу щодо

Порошенко привітав досягнення компромісу щодо "запобіжника" для безвізу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав досягнення у ЄС компромісу щодо механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн, який відкриває шлях для прийняття рішення про безвіз для України.

Про це він написав у Facebook

"Обнадійливі новини з Брюсселя за результатами моїх постійних контактів з лідерами ЄС. Компроміс щодо механізму призупинення безвізу знайдено. Тепер слово за Радою ЄС на рівні послів та Європарламентом. Тримаю питання під особливою увагою", - зазначив глава держави. 

Як повідомляв Укрінформ, у середу за результатами чергового раунду переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією ухвалений проект законодавчої резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить рішення про скасування візових вимог для громадян України.

За процедурою, тепер проект рішення знову має схвалити комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, засідання якого відбудеться у четвер, 8 грудня.

Після цього резолюція буде винесена на пленарне голосування законодавчого органу ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС уже схвалила мандат на проведення переговорів з Європарламентом про скасування візового режиму з Україною, але політичною умовою є те, що це рішення набуде чинності лише одночасно із домовленостями про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що ЄС має велику політичну відповідальність перед Україною і Грузією щодо виконання своїх зобов’язань зі скасування візових вимог для громадян цих країн, які виконали усі критерії та умови для цього. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-