Климпуш-Цинцадзе звернулася до законодавців США щодо підтримки України

Климпуш-Цинцадзе звернулася до законодавців США щодо підтримки України

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту до США обговорила з американськими законодавцями питання подальшої підтримки України в політичній і безпековій сферах

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Питання подальшої підтримки України в політичній і безпековій сферах були в центрі уваги зустрічі віце-прем’єр-міністра зі старшим членом Комітету з питань збройних сил Сенату Джеймсом Інхофом. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала сенаторові за сприяння ухваленню Конгресом США законодавчих ініціатив, що передбачають збільшення американської безпекової підтримки України, та попросила пана Інхофа й надалі приділяти цьому питанню особливу увагу", - йдеться у повідомленні.

Віце-прем’єр також звернулася до Інхофа з проханням сприяти ухваленню Сенатом закону "Про підтримку стабільності і демократії в Україні". Вона поінформувала Інхофа про поточну ситуації на Донбасі та в окупованому Криму. Сенатор у свою чергу повідомив про намір найближчим часом відвідати Україну, щоб підтвердити свою підтримку українському народові в боротьбі з російською агресією.

Віце-прем’єр-міністр також зустрілася зі співголовою Комітету закордонних справ Палати представників, членом Конгресового українського кокусу Еліотом Енгелем і подякувала конгресменові за постійну та дієву підтримку нашої держави в протистоянні російській агресії, за ініціювання і сприяння ухваленню відповідних законів, насамперед H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні".

При цьому було наголошено на особливій важливості документа для України, зокрема його положень про невизнання Сполученими Штатами незаконної спроби РФ анексувати Автономну Республіку Крим та стосовно збереження санкційного тиску на Кремль до повного виконання ним зобов’язань за Мінськими домовленостями і деокупації Криму.

Сторони обговорили подальшу взаємодію Конгресу поточного та наступного скликань з метою забезпечення набуття законом чинності.

Віце-прем`єр поінформувала співголову комітету про ситуацію на Донбасі та в Криму. Енгель запевнив у цілковитій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України та в намірах докладати подальших зусиль на цьому напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-