Мін’юст хоче публічного відбору нових співробітників ДПтСУ

Мін’юст хоче публічного відбору нових співробітників ДПтСУ

Укрінформ
Міністерство юстиції України планує до кінця цього року провести публічний конкурсний відбір нових співробітників Державної пенітенціарної служби.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми для себе визначили пріоритетом до кінця цього року провести публічний конкурсний відбір нових співробітників, не в погонах, а тих людей, які є державними службовцями, у цю нову систему”, - сказав Петренко.

Він нагадав, що Мін’юст розпочав одну з найбільш комплексних і складних реформ - тюремної системи, яка не реформувалася протягом усіх років незалежності України. Так, протягом кількох місяців було проведено майже 200 конкурсів.

“Розуміючи резонансність цього питання, ми залучили експертів Ради Європи, які брали участь у роботі конкурсної комісії. Нам вдалося на сьогодні фактично сформувати 70% персонального складу відповідних департаментів пенітенціарної служби, які працюють у Міністерстві юстиції, з цивільних людей, з фахівців, які прийшли не з цього сектору, але які мають бажання реформувати дану систему і прибрати звідти корупцію і ті нелюдські умови, які фактично були основними ознаками пенітенціарної системи в Україні”, - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-