Петренко просить нардепів ухвалити спецконфіскацію до кінця року

Петренко просить нардепів ухвалити спецконфіскацію до кінця року

Укрінформ
Верховна Рада України має проголосувати закон про спецконфіскацію корупційних активів ще до кінця цього року.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останній блок, який ми для себе поставили - це питання щодо прийняття закону про спеціальну конфіскацію корупційних активів. Це той законопроект, який є зараз каменем спотикання у парламенті, який фактично ділить депутатів на тих осіб, які готові повертати кошти, вкрадені оточенням Януковича, і тих, які чомусь мають з цього приводу сумніви. Принагідно звертаюся до колег з парламенту, аби вони все ж таки до кінця року проголосували за цей законопроект", - сказав Петренко.

Він нагадав, що саме український уряд вніс цей законопроект до парламенту. Документ розроблявся з ініціативи Мін’юсту спільно з міжнародними експертами.

"На сьогодні наша принципова позиція, що український парламент повинен проголосувати за даний закон, і українські громадяни повинні отримати як мінімум 1,5 млрд доларів, вкрадених оточенням Януковича, які зараз арештовані урядом у державних банках. Цей захід фактично є виконаним, але я для себе бачу, що тільки після позитивного голосування у парламенті за цей закон, ми можемо сказати, що даний антикорупційний захід буде до кінця виконаний", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-