Гройсман: Реформа децентралізації - незворотна

Гройсман: Реформа децентралізації - незворотна

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що реформа децентралізації влади в Україні наразі вже є незворотною, й для посилення цього процесу в проекті Держбюджету на наступний рік приділено значну увагу.

На цьому він наголосив у вітанні з нагоди Дня місцевого самоврядування.

«Готуючи проект Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік”, Уряд ретельну увагу приділив питанням посилення процесу децентралізації. З певністю можу сказати, що ця вирішальна реформа буде незворотною, від чого виграє вся країна, кожен регіон і кожен громадянин», - зазначив Прем'єр-міністр.

Глава уряду переконаний, що децентралізація є основною реформою, від якої залежить зміцнення самоврядування та регіональний розвиток, економічне та культурне піднесення українських міст і селищ, наповнення місцевих бюджетів коштами, необхідними для модернізації інфраструктури, реалізації важливих будівельних проектів і соціальних програм.

За словами Гройсмана, наразі в умовах реформи з децентралізації, запровадженої два роки тому, органи самоврядування демонструють свою ефективність і вони «є важливим інститутом реального народовладдя та дієвим інструментом реалізації інтересів територіальної громади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-