Депутати зробили

Депутати зробили "подарунок" до Дня місцевого самоврядування

Укрінформ
Депутати Верховної Ради відхилили законопроект про внесення змін до деяких законів щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об'єднання територіальних громад.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект під час другого читання не набрав достатньої кількості голосів при необхідних 226.

Депутати тричі голосували за повернення законопроекту до розгляду, але ці голосування також були нерезультативними.

Згідно з документом, місцевим громадам можна було б об'єднуватися в межах однієї області. В такому разі, якщо до складу об'єднаної територіальної громади увійшли б територіальні громади суміжних районів, то рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших виборів депутатів об'єднаної територіальної громади мало прийматися до зміни меж відповідних районів.   

Як зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час дискусії в залі, цей законопроект "дає змогу місцевим громадам самостійно вирішувати, як їм об'єднуватися, дає механізм їхнього об'єднання".

Коментуючи відхилення законопроекту, Парубій зауважив, що таким чином депутати "зробили подарунок" до Дня місцевого самоврядування, який відзначатиметься 7 грудня.

Проти прийняття законопроекту голосувала більша частина фракції "Батьківщина". Член фракції Юрій Одарченко заявив з парламентської трибуни, що об'єднання місцевих громад "здійснюється під примусом адміністрації" і метою такого об'єднання є знищення інфраструктури сіл. Депутат вважає, що запропоноване об'єднання місцевих громад є "геноцидом села".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-