У НАЗК кажуть, що Лещенко знову не прийшов

У НАЗК кажуть, що Лещенко знову не прийшов

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що народний депутат України Сергій Лещенко вчергове не з’явився для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення щодо наявності ознак порушення за фактом купівлі ним квартири.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Протягом тижня, починаючи з 30 листопада 2016 року,  Сергій Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення... На сьогодні спілкування з Уповноваженою особою Національного агентства відбувається через захисника Сергія Лещенка, який надає клопотання про перенесення особистого ознайомлення свого клієнта з протоколом у зв'язку з  неможливістю  його явки за різними причинами", - йдеться у повідомленні.  

Як зазначають у НАЗК, 1 грудня 2016 року на офіційному веб-сайті Національного агентства було розміщено публічне запрошення пану Лещенку щодо ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення, проте народний депутат так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки. 

У понеділок, 5 грудня, Лещенко мав можливість прибути до НАЗК протягом робочого дня, з 9-ї год. ранку. Проте, згідно з клопотанням адвоката, не зміг бути присутнім  на ознайомленні через особисту участь в судовому засіданні в Подільському суді та через допит в Генеральній прокуратурі України, хоча на допит у Генпрокуратурі  депутат не прибув, про що згодом повідомив його захисник, акцентували у НАЗК.

"Сьогодні, 6 грудня, відповідно до чергового клопотання захисника, народний депутат також не зможе ознайомитися з протоколом через перебування на допиті по справі Павла Шеремета у Нацполіції. У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що така поведінка народного депутата  Сергія Лещенка свідчить про його небажання сприяти прозорому розгляду питання та  затягування процесу ознайомлення з протоколом про адмінправопорушення", - заявили у Нацагенстві. 

У НАЗК нагадали,  що Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку стосовно народного депутата України Сергія Лещенка щодо наявності ознак порушення, передбаченого ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Процедуру ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-