Новинський заявив, що прийде сьогодні на засідання Регламентного комітету

Новинський заявив, що прийде сьогодні на засідання Регламентного комітету

Укрінформ
Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський буде присутній на засіданні Регламентного комітету, який сьогодні розгляне додаткові документи від Генпрокуратури щодо зняття з нього недоторканності.

Про це Новинський сказав журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я буду на засіданні Регламентного комітету. Я бачив документи, які Генпрокуратура додатково направила в Регламентний комітет... Комітет має розібратися в законності подання Генпрокуратури до Верховної Ради. Подання має відповідати трьом мотивам - вмотивованість, законність, обгрунтованість», - сказав Новинський.

Як повідомлялося, сьогодні заплановане засідання Регламентного комітету Верховної Ради, під час якого нардепи розглянуть додаткові документи, які надійшли з Генпрокуратури щодо зняття недоторканості з Новинського.

На засіданні 16 листопада регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку, Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-