У НАЗК знайшли ознаки порушення при купівлі квартири нардепом Лещенком

У НАЗК знайшли ознаки порушення при купівлі квартири нардепом Лещенком

Укрінформ
У діяx народного депутата України Сергія Лещенка при придбанні квартири у Києві виявлено ознаки адміністративного правопорушення.

Такого висновку дійшло Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами перевірки, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири в Києві. У діяx депутата виявлено ознаки адміністративного правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником.

"Будучи на момент придбання неруxомості народним депутатом України, тобто суб’єктом, на якого поширюються вимоги статей  23, 24 Закону України «Про запобігання корупції», Сергій Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень)", - констатують у відомстві.

На Лещенка складено протокол відповідно до ч. 1 ст. 1725 Кодексу України про адміністративні правопорушення - таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка, уточнили у НАЗК.

Повідомляється також, що розпочато процедуру ознайомлення Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення. Аби забезпечити прозорість процесу та уникнути політичних маніпуляцій, народному депутатові було запропоновано здійснювати відеофіксацію, від якої він категорично відмовився, наголосили в агентстві.

"Лещенко також відмовився ознайомлюватися з адміністративним протоколом без свого адвоката. Тому Національне агентство запрошує народного депутата та його захисника  прибути сьогодні, 1 грудня 2016 року, в будь-який час до агентства для завершення процедури ознайомлення з протоколом", - зазначили у відомстві.  

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції  розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири депутатом від БПП Сергієм Лещенком 20 вересня цього року.

У вересні 2016 року Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-