«Нормандська четвірка» сьогодні з’ясує, що зроблено з часу зустрічі у Берліні

«Нормандська четвірка» сьогодні з’ясує, що зроблено з часу зустрічі у Берліні

Укрінформ
Глави МЗС країн "нормандської четвірки" - України, Франції, Німеччини та Росії - зустрінуться 29 листопада у Мінську для обговорення імплементації домовленостей про припинення вогню на Донбасі.

Як повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Франції Олександр Жоржині, зустріч у Мінську дасть змогу перевірити, "що було зроблено, а що не зроблено з часу жовтневої зустрічі у Берліні".

Зі свого боку, міністр закордонних справ України Павло Клімкін досить скептично оцінює перспективи  домовитися з російською стороною щодо фундаментальних питань дорожньої карти врегулювання ситуації на сході під час сьогоднішньої зустрічі "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ у Мінську. "Я поки що не бачу можливості досягти домовленості з російською стороною щодо найважливіших питань дорожньої карти, оскільки наше спільне бачення з німецькими і французькими колегами полягає в тому, що спочатку досягається мінімальний пакет безпекових умов, щоби зрештою можна було просуватися до таких кроків, як реальна підготовка майбутніх вільних і чесних виборів", - сказав Клімкін напередодні на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Королівства Швеції Маргот Вальстрьом. За його словами, такого спільного бачення немає щодо таких фундаментальних питань, як контроль з боку ОБСЄ всієї території Донбасу і зокрема моніторинг неконтрольованої на сьогодні україно-російської ділянки.

Німецька сторона також не чекає проривів від зустрічі у вівторок у Мінську глав дипломатичних відомств країн "нормандської четвірки". Як повідомив напередодні на прес-конференції у Берліні офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, "очікування міністра (закордонних справ ФРН Франка-Вальтера) Штайнмаєра щодо результатів зустрічі, чесно кажучи, дуже обмежені". При цьому Шефер уточнив, що, "на жаль, позиція сторін конфлікту не дає підстав для надій, що вдасться досягти прориву у виконанні Мінських домовленостей".

Раніше дипломатичні радники лідерів країн "нормандської четвірки" зібралися для підготовки проекту так званої дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-