Вояж до Криму: Туреччина запевняє, що делегація неофіційна і без дозволу

Вояж до Криму: Туреччина запевняє, що делегація неофіційна і без дозволу

Укрінформ
Прес-секретар МЗС Туреччини Хюсеїн Мюфтюоглу запевнив, що в політиці Анкари щодо України немає ніяких змін. А неофіційна делегація з Туреччини відвідала Крим за власною ініціативою, не отримавши дозволу.

Про це повідомляє турецьке агентство Анадолу.

«Анкара, як і раніше, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, частиною якої є півострів Крим», - сказав Мюфтюоглу, коментуючи візит неофіційної делегації з Туреччини до Криму.

За його словами, неофіційна делегація з Туреччини відвідала Крим за власною ініціативою, не отримавши дозволу Міністерства закордонних справ Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України терміново викликало посла Туреччини в Україні для надання пояснень про початок візиту турецької делегації на територію тимчасово окупованого Криму всупереч нормам українського законодавства. За словами прес-секретаря МЗС Мар'яни Беци, турецька сторона надала запевнення у незмінності офіційної позиції Анкари про підтримку територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Посол Туреччини також пообіцяв надати додаткові роз'яснення щодо ситуації, яка склалася з турецькою делегацією, зокрема, щодо її складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-