Усі країни ЄС визнали, що Україна готова до безвізового режиму - Туск

Усі країни ЄС визнали, що Україна готова до безвізового режиму - Туск

Оновлено
Укрінформ
Усі країни Євросоюзу чітко визнали, що Україна виконала усі критерії для скасування візових вимог, і це може статися до кінця року.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком та Президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами саміту Україна-ЄС у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я радий, що усі країни-члени (ЄС - ред.) вирішили, що Україна готова до безвізового режиму. Це рішення є визнанням досягнень України щодо відповідності європейським стандартам", - наголосив Туск.

При цьому він запевнив, що, незважаючи на деякі спекуляції, жодна з країн Євросоюзу, зокрема Франція, не блокує безвізовий режим для України.

Президент Європейської ради зазначив, що його інституція інтенсифікує роботу з Європарламентом щодо якнайшвидшого завершення переговорів про ухвалення нового механізму призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, що є на сьогодні головною перепоною для безвізового режиму з Україною.

"Але я хочу підкреслити, що ця дискусія не стосуються України. Вона прекрасно виконала свою роботу", - заявив Туск.

Він також наголосив, що скасування візових вимог українським громадянам до кінця року є цілком реалістичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-