Євродепутати закликають Туска прискорити зближення України з ЄС

Євродепутати закликають Туска прискорити зближення України з ЄС

Звернення
Укрінформ
Група депутатів Європарламенту з чотирьох фракцій звернулася до президента Євроради Дональда Туска про подальшу підтримку України на шляху до Європи.

Йдеться про переконання Нідерландів позитивно завершити розгляд питання щодо Угоди про асоціацію України і ЄС, а також про якомога швидше надання Україні безвізового режиму. Звернення ініціював депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

“Ми просимо вас дипломатичними кроками сприяти переговорам з урядом Нідерландів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною і, по можливості, прискорити прийняття позитивного рішення у процесі візової лібералізації для України”,- йдеться у документі.

У ньому наголошується: це буде “сильним сигналом для Росії, що її агресія є неприпустимою і що Україна є ключовим партнером в надійному союзі”.

В документі зазначається, що об'єднавши зусилля по захисту цієї країни (України – ред.) від прямої і непрямої агресії, ЄС “знову підтвердить свою єдність і вірність зобов’язанням і здатність Спільноти бути надійними партнерами на політичній арені для будь-якого гравця”.

У зверненні до Туска наголошується, що представники 28 країн-членів Європейського Союзу, як і раніше, залишаються відданими рішенню про ратифікацію Угоди про асоціацію.

“Ми не можемо зробити Україну предметом торгівлі в цій серйозній політичній ситуації у світі, адже вона стосується не лише питання економічної стабільності, але й безпеки”,- наголошують європейські політики.

Як зазначають депутати ЄП, угода про асоціацію є "потужним і ефективним інструментом для реалізації комплексних реформ в Україні відповідно до європейських стандартів, а також дорожньою картою, яка користується повною підтримкою більшості українців".

Підкреслюється також, що Україна виконала вимоги для лібералізації візового режиму з ЄС, а тому євродепутати із задоволенням сприймають початок внутрішньо інституційних узгоджень в ЄС з цього питання у відповідності до рішення, прийнятого на минулому тижні Європейською Радою.

Звернення підписали депутати Європейської народної партії (EPP) Міхал Боні, Марія Габріель, Яромір Стетіна, Данута Гюбнер, Павел Свобода, Петрас Ауштревічус з Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE), Марк Демесмакер з фракції Європейських консерваторів і реформістів (ECR), а також Тібор Жані і Мар’ю Лаурістін з Прогресивного альянсу соціалістів і демократів (S&D).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-