Навальний розповів про «повара Путіна» і махінації міноборони РФ

Навальний розповів про «повара Путіна» і махінації міноборони РФ

Укрінформ
Засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний розповів про корупцію, пов'язану з іменем «повара Путіна», великого виконавця держзамовлень в РФ Євгена Пригожина.

Про це Навальний повідомив на своєму сайті

«Тож. Держоборонзамовлення. Головна «чорна діра» всієї системи держзакупівель. У 2015 році на нього пішло майже 2 трильйона рублів. Є конкретні торги: міноборони вирішило побудувати сучасне військове містечко на кордоні з Україною. Виділили 1,3 мільярда рублів. Оголосили торги», - пише Навальний.

Далі підрядники перестаралися, «перезаточили» замовлення під фірму друга президента РФ Володимира Путіна Євгена Пригожина. У липні торги були скасовані. Після чого «Пригожину просто віддали підряд без всіляких торгів та держконтрактів».

«Ясна річ, безкоштовно будувати ніхто не буде - десятки мільйонів треба вкласти, а значить, або Пригожину перекинули грошей з інших контрактів, або незаконно провели цей. У будь-якому разі, розмір внесеного відкату гарантує, що при будь-яких розкладах підряд дістанеться Пригожину. Може, Міноборони просто викупить об'єкт. Так чи інакше, я вам гарантую, що незважаючи на будь-які скарги, 1,3 млрд з бюджету підуть «повару Путіна», а він відстібне 0,5 млрд генералам і чиновникам, які забезпечили схематоз», - резюмує опозиціонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-