Меркель про мінський процес: Поки кроки - невидимі

Меркель про мінський процес: Поки кроки - невидимі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає «невидимими» кроки з виконання Мінських домовленостей, що робить неможливим зняття санкцій в даний момент.

Про це вона заявила на спільній з прем'єром Маріано Рахоєм прес-конференції після зустрічі п'ятірки європейських лідерів з президентом США Бараком Обамою, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ми хочемо бачити, що робимо кроки в Мінському процесі. Поки кроки "дуже невидимі"; навпаки, ситуація з безпекою за останні тижні не покращилася», - вважає Меркель.

При цьому вона запевнила, що сторони будуть далі продовжувати роботу, і "в певний момент" подумають над тим, як рухатися далі. Меркель підтвердила, що сторони обговорили тему санкцій. Вона також зазначила, що в ході зустрічі американський президент і всі запрошені європейські лідери ще раз підтвердили прихильність Нормандскому формату, тісному співробітництву з української теми з США.

Україна стала однією з топ-тем зустрічі в п'ятницю в Берліні канцлера ФРН Ангели Меркель, президента США Барака Обами і Франції Франсуа Олланда, прем'єрів Великобританії Терези Мей, Іспанії Маріано Рахоя та Італії Маттео Ренці, підтвердив Рахой.

«Ми обговорили 3 теми – боротьбу з ІДІЛ, ситуацію в Україні і кризу біженців», - перелічив він.

За словами іспанського прем'єра, сторони в черговий раз засудили анексію Криму і заявили про необхідність домогтися виконання Мінських домовленостей, цього перемир'я з тим, щоб в окремих регіонах Луганської і Донецької області могли відбутися вибори.

Що стосується можливих антиросійських санкцій у зв'язку з Сирією, цю тему лідери в Берліні в п'ятницю не обговорювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-