Україну не влаштовує перенесення безвізу на 2017 рік - Гопко

Україну не влаштовує перенесення безвізу на 2017 рік - Гопко

Укрінформ
Україну не влаштовує можливе перенесення вирішення питання щодо надання безвізового режиму з Європейським Союзом на наступний рік.

Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради заявила голова Комітету ВР у закордонних справ Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь ласка, технічно готуйте (рішення по безвізу - ред.). Якщо не встигаєте на тижні, 24 листопада, коли заплановано саміт Україна-ЄС, давайте на початку грудня, коли буде наступна сесія Європарламенту. Але переносити це на наступний рік у тих складних умовах виборчих кампаній, які будуть в Німеччині і Франції, потенційно нових загроз і викликів, де тема України й безвізу може ще відійти від пріоритетності, нас це не влаштовує», - зазначила Гопко.

Вона підкреслила, що українська сторона не проти того, щоб Європарламент прийняв політичне рішення про надання безвізу з приміткою, що він набере чинності з того моменту, як запрацює механізм його призупинення.

«Наша вимога - підготуйте рішення й політичний крок - голосування в Європарламенті про те, що Україна отримає безвізовий режим, хоча може бути примітка, що з моменту вступу механізму призупинення, який зараз розробляється. Але дайте чітку відповідь, а не так, що Берлін перекидає на Париж, Париж на Брюссель і вони чітко не розуміють між собою хто крайній, хто винен», - наголосила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-