Росія не уникне відповідальності за агресію попри вихід з Римського статуту - Беца

Росія не уникне відповідальності за агресію попри вихід з Римського статуту - Беца

Укрінформ
Російська Федерація обов'язково рано чи пізно відповість за  розв'язану проти України агресію незважаючи на заяви про намір вийти з Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Про це написала у Тwitter речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Росія має намір вийти з Римського статуту. Ще й дуже терміново. Особливо в контексті нещодавньої доповіді МКС, де зафіксовані їі злочини.  Відповідальність російської сторони за розв'язану агресію проти України обов'язково настане. Рано чи пізно", - написала Беца.

Президент РФ Володимир Путін видав розпорядження, згідно з яким Росія відмовляється бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС). Це сталося відразу слідом за визнанням МКС захоплення Криму міжнародним збройним конфліктом між Росією і Україною.

Римський статут МКС - міжнародний договір, який заснував Міжнародний кримінальний суд. Прийнятий на дипломатичній конференції в Римі 17 липня 1998 року та вступив в силу з 1 липня 2002 року. Росія підписала Римський статут 13 вересня 2000 року, але до цього часу не ратифікувала його.

14 листопада був опублікований щорічний звіт прокурора МКС про поточні попередні розслідування. У ньому ситуація з анексією Криму до Росії було названо міжнародним збройним конфліктом між Росією і Україною. Рішень про початок якогось офіційного виробництва в Гаазі у зв'язку з цим поки прийнято не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-