Рада закликає ЄС дати безвіз Україні до 2017 року

Рада закликає ЄС дати безвіз Україні до 2017 року

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Постанову про Звернення Верховної Ради України до Урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 261 народних депутатів.

У документі Верховна Рада України звертається до Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу із закликом ухвалити без подальших зволікань, до кінця 2016 року, необхідні рішення про надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Також Верховна Рада звертається до урядів держав - членів Європейського Союзу із закликом підтримати законодавчу пропозицію Європейської Комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав - членів ЄС.

Крім того, у Зверненні нагадують, що безвізовий режим для громадян України "має бути запроваджено без зволікань після виконання визначених зазначеним Планом дій технічних критеріїв, як це передбачено Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, а також Порядком денним асоціації Україна-ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-