Справи Майдану: Луценко чекає від Горбатюка звіту за останні 2,5 року

Справи Майдану: Луценко чекає від Горбатюка звіту за останні 2,5 року

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко очікує від очільника Департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка результатів роботи за останні 2,5 року.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто жодного слідчого або кримінального провадження з-під керівництва начальника Департаменту спецрозслідувань Горбатюка не забрав. Всі справи Майдану від першого до останнього дня знаходяться під його керівництвом. Я очікую від Сергія Горбатюка активних результатів двох з половиною років  роботи над цими справами і притягнення до відповідальності як виконавців, так і організаторів цих безчинств", - сказав він.

Також Луценко додав, що не виключає узгодження результатів розслідувань у "справах Майдану" з адвокатами Небесної Сотні і подальшій передачі справ до Міжнародного кримінального суду.

Водночас Генпрокурор наголосив, що реорганізація Департаменту, зокрема передача всіх економічних справ окремому управлінню, зумовлена небажанням Горбатюка передавати економічні справи щодо Арбузова, Азарова та Януковича до суду для заочного засудження. 

"Я чую застереження про те, що закон, який діє сьогодні в Україні і дає можливість заочного засудження, є недосконалим і його можна і треба покращувати. Водночас, я не можу собі уявити, що ці справи і далі - третій  рік - будуть лежати в Департаменті спецрозслідувань. Це означає зняття санкцій з активів Януковича і його гоп-компанії і просто розвал всіх надій людей забрати присвоєне злочинним шляхом українське багатство", - зазначив Луценко.

Він вважає, що очікування країн ЄС на результати розслідування не є безкінечним, і бездіяльність слідства може призвести до зняття санкцій.

"Я говорю це не для того, щоб дискредитувати Сергія  Горбатюка. Він дійсно один з найкращих слідчих, але є закон про заочне засудження і прокурор має не розмірковувати над якістю закону, а використовувати і діяти", - резюмував генпрокурор.

Як повідомлялося, генпрокурор реорганізував Департамент спеціальних розслідувань. Для  завершення досудового слідства і передачі в суд «великої кримінальної справи» стосовно екс-президента Віктора Януковича та його найближчого оточення було створено Управління з розслідування злочинів, до якого увійшло 63 співробітники. 

У Генпрокуратурі запевнили, що Горбатюк і надалі залишається керівником Департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. За цим Департаментом залишається розслідування та передача до суду "справ Майдану".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-