Автор

Автор "Таємної війни Путіна" сказав, навіщо володар Кремля їздив до Берліна

Ексклюзив
Укрінформ
Відомий німецький аналітик Борис Райтшустер вважає, що для Путіна основні підсумки переговорів у "нормандському форматі" у Берліні - суто пропагандистські.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Підсумки переговорів "нормандської четвірки" у Берліні для Путіна - важливі, але віртуальні. Ця машинне масло для його пропагандистської машини. Він показує своїй країні: дивіться, як мене зустрічають, немає ізоляції, мені стелять червону доріжку. А вже як я стараюся для мирного врегулювання!", - сказав Райтшустер.

Що стосується реальних результатів, то, на думку експерта, їх нині не буде: "Я не вірю у дива і не вірю, що хижак може стати травоядним. Не можна виграти при грі в покер з шулером. Без реальних важелів впливу, застосованих до нього, без санкцій, президент Росії на реальне мирне врегулювання не піде".

Як вважає Райтшустер, при складанні "дорожньої карти", про що було заявлено за підсумками переговорів, Путін і далі використовуватиме "архітектурні особливості" Мінських угод і маніпулюватиме у своїх інтересах черговістю виконання різних пунктів "Мінська-2". Так, щоб захоплена територія Донбасу і далі залишалася під його впливом.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 20 жовтня у Берліні пройшли переговори у "нормандському форматі" на вищому рівні. Вони стартували після тристоронньої зустрічі Ангели Меркель, Петра Порошенка і Франсуа Олланда. Останнім на переговори прибув Володимир Путін. Спочатку обговорювали ситуацію в Україні. Після від'їзду президента України Петра Порошенка обговорювалася ситуація у Сирії.

Борис Райтшустер, який 16 років пропрацював у Росії, випустив у Німеччині 6 книг про сучасну РФ. Його "Демократура Путіна" (у перекладі російською і українською мовами називається "Путінократія") зайняла перше місце в українському національному рейтингу "Книга року - 2014". А навесні 2016 року вийшла "Таємна війна Путіна".

14-15 жовтня Райтшустер був одним із основних учасників опозиційного Форуму вільної Росії, що проходив у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-