НАЗК розподілило 70 бюджетних мільйонів між п'ятьма партіями

НАЗК розподілило 70 бюджетних мільйонів між п'ятьма партіями

Укрінформ
Національне агентство із запобігання корупції ухвалило рішення про надання державного фінансування статутної діяльності політичних партій у ІV кварталі поточного року.

Про це повідомляється на сторінці установи у Фейсбуці.

"Партія "Народний фронт" отримає 25 млн 136 тис. 400 грн, "Партія "Блок Петра Порошенко "Солідарність" - 24 млн 771 тис. 800 грн, "Об'єднання "Самопоміч" - 12 млн 461 тис. 650 грн, "Радикальна Партія Олега Ляшка" - 8 млн 453 тис. 925 грн. Тож, у VІ кварталі поточного року на фінансування статутної діяльності політичних партій з державного бюджету виділено 70 млн 823 тис. 775 грн", - йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням, кожна партія отримає по 25% загального розміру щорічного державного фінансування для політичної партії, передбаченого пунктом 2 частини першої статті 175 закону України "Про політичні партії в Україні".

Рішення про державне фінансування статутної діяльності політичних партій приймається за умови виконання пункту 2 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" закону від 08.10.2015 № 731-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції".

Нагадаємо, що з законом "Про політичні партії в Україні" НАЗК забезпечує щоквартальне перерахування коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій. Кошти надходять на початку кожного кварталу на окремі рахунки відповідних політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-