Магера пояснив дискусії навколо ЦВК

Магера пояснив дискусії навколо ЦВК "недорозвиненою культурою політиків"

Укрінформ
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера висловив думку, що дискусії, які точаться навколо нового складу ЦВК, викликані низьким рівнем політичної культури.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, причина цього є певний рівень недорозвиненої політичної культури в Україні, зокрема з боку політиків. Вони хочуть все, зараз і завжди, а так не буває. Колись треба бути при владі, а колись і в опозиції», - вважає Магера.

На його думку, важливо те, щоб не було переважної більшості представників від однієї політичної сили в складі ЦВК, а щоб був певний баланс.

"Якщо такий баланс буде дотримуватись, то для жодної політичної сили не так буде важливо, якою кількістю представників вони будуть представлені у складі ЦВК», - сказав Магера.

Він вважає, що перед оновленим складом Центральної виборчої комісії має стояти питання повернення довіри суспільства. 

"Основне завдання, яке має стояти перед Центральною виборчою комісією, після оновлення складу ЦВК, на мою думку - це має бути в першу чергу повернення довіри суспільства до цієї інституції. А повернення довіри можливо лише вчиненням певних дій, прийняттям певних рішень, коли суспільство буде бачити, що склад ЦВК готовий це робити", - сказав Магера.

За його словами, сьогодні є два варіанти вирішення проблеми: повторне призначення складу ЦВК, або звільнення складу членів ЦВК. "Гірший варіант, є залишення тієї ситуації, яка триває на сьогоднішній день", - зазначив він.

Як відомо, Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв звернутися до Президента Петра Порошенка з пропозицією перевнести до парламенту подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-